Doi nebuni, o iubire şi o carte
august 25, 2020
Când ploaia îmi şopteşte
decembrie 11, 2020

Seara perfectă

Lângă el fiecare zi este perfectă pentru că mă surprinde cu un gest, cu o privire sau cu un zâmbet. El ştie că le ador, că îl ador aşa aiurit şi ameţit cum e, chiar dacă exagerează câteodată cu stările lui de irascibilitate şi nervozitate, de multe ori fără a avea un motiv bine întemeiat.

Din păcate, nu prea avem ocazia să petrecem un weekend întreg acasă, fără a avea de făcut drumuri sau fără a ne găsi o preocupare pentru a scăpa de stresul acumulat în cursul săptămânii ce a trecut. Unul dintre modurile în care el se relaxează când suntem acasă este gătind. Îşi găteşte cu mare pricepere şi meticulozitate felurile de mâncare preferate, iar eu adopt poziţia ajutorului de bucătar cu mare drag. Nu că nu mi-ar plăcea să gătesc, dar cu siguranţă nu reuşesc să o fac la fel de bine ca el.

De mică am adorat zilele înorate şi ploioase, cu temperaturi potrivite. Îmi plăcea să fac o pizza şi o savuram ca fiind cea mai bună pe care o mâncasem vreodată. Poate că, de aceea, weekend-urile în care petrecem timp în bucătarie, indiferent de ceea ce gătim, îmi par cele mai tari momente ale zilei. Pur şi simplu mă relaxez şi înşirăm tot felul de cuvinte, poate că sunt şi acele momente ale zilei în care el este mai vorbăreţ decât de obicei şi putem face planuri sau împărtăşi poveşti despre cum a decurs ziua noastră sau ceea ce urmează să facem.

Câteodată avem poftă de ceva banal, cum am făcut şi zilele acestea. Dacă el găteşte vită, eu trebuie să reinterpretez farfuria.

El a gătit cotlet de vită la grill, eu am prăjit câteva bucăţele dintr-un cotlet de porc şi i-am adăugat puţin ou. Am rămas cu gândul la carnea prăjită şi amestecată cu ou a bunicii, dar mie niciodată nu îmi iese la fel de gustoasă. Am ales o garnitură simplă, cartofi în coajă, la cuptor şi salată de varză. Mâncarea iese delicioasă atunci când ai alături persoana potrivită, acesta cred că este adevăratul ingredient secret al tuturor felurilor de mâncare gustoase.

Ne-am petrecut timpul împreună, am avut o activitate împreună, iar acest lucru este minunat! Recomand tuturor, cel puţin o dată pe lună să gătiţi lângă persoana iubită. Este cea mai bună cină pe care aţi luat-o vreodată!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *