Arbanaşi, la un pas de Veliko Târnovo
decembrie 28, 2021

Sania trasă de Husky Siberieni

Sport specific ţărilor nordice, practicat de sute de ani în ţări precum Norvegia, Finlanda, Suedia, Ungaria, Rusia, Alaska, etc., recunoscut de câţiva ani şi în România. La noi în ţară există aproximativ 20 astfel de atelaje şi ne putem bucura de o astfel de aventură la Miercurea Ciuc sau Harghita Băi şi la Cluj sau Sălaj.

Harghita-Băi

Harghita-Băi se află la aproximativ 20 de kilometri de Miercurea Ciuc, la o altitudine de 1300-1400 de metri, iniţial cunoscută turiştilor datorită apelor sale minerale,  se mândreşte în anotimpul rece cu peisaje rupte din basme.

În anotimpul vara, turiştii aleg să petreacă vacanţa în staţiune pentru a se bucura de proprietăţile curative ale apelor minerale. Acestea tratează oboseala cronică, bolile de inimă şi ale sistemului circulator, inflamaţiile cronice şi multe altele.

Iarna, în Harghita-Băi, atenţia turiştilor se îndreaptă către pârtiile de ski, care reprezintă o ofertă de nerefuzat. În prezent, aici găsim 6 pârtii de ski micuţe, dotate cu teleschiuri, o parte din ele având şi nocturnă.

O altă bucurie oferită de anotimpul iarnă, deşi relativ nouă în România, dar din ce în ce mai cunoscută este plimbarea cu sania trasă de câinii Husky Siberieni.

Câinii Husky

Câinii Husky sunt de origine din regiunea de Nord-Este a Siberiei, sunt de dimensiuni medii, cu blana deasă. Îi putem recunoaşte cu uşurinţă datorită urechilor drepte, vigilente şi a codiţei stufoase. Ca şi culoare, pot fi albi, negri sau amble.

Câinii Husky fac parte din grupul câinilor de muncă şi se simt bine în hamuri, lucrează şi colaborează bine în echipă deoarece sunt câini de haită. Sunt prietenoşi, nu manifestă agresivitate faţă de oameni sau faţă de alte animale, au viteză, sunt agili şi alerţi. Ei pot călători cu o greutate relativ mică pe distanţe foarte mari, utilizând o viteză medie.

Câinii Husky întâlniţi la Harghita-Băi sunt născuţi şi crescuţi în România de familia Boroti. Pentru a vă bucura de o asemenea experienţă, trebuie să faceţi rezervare la Husky Tour Harghita, sau cu puţin noroc, să îi găsiţi pe cei din familia Boroti la intrare în staţiune.

Plimbările cu sania

Plimbările cu sania trasă de câini husky, pornesc din Harghita-Băi.

Locaţie: munţii din jurul Miercurea Ciuc. Munţii Ciucului sau Munţii Harghita

Perioada: Decembrie – Februarie – depinde de stratul de zăpadă şi de condiţiile meteo.

Informaţii utile referitoare la trasee:

Aveţi la dispoziţie 3 tipuri de trasee, îl puteţi alege pe cel mai potrivit:

  • Traseul uşor: cel mai accesibil. Este uşor ca şi grad de dificultate, durează aproximativ 15 minute şi este parcursă o distanţa de 2 kilometri. Sania este trasă de 8-10 câini.

Preţ: Copii: 20 de euro/persoană până la 50 kilograme, după 50 kilograme se consideră adult;

Adulţi: 30 de euro/persoană până la 95 kilograme, peste 95 de kilograme, preţul urcă la 40 de euro. Pentru această categorie de persoane, există posibilitatea să nu se poată organiza plimbarea în caz de dezgheţ sau de condiţii meteo nefavorabile.

! Acest traseu se organizează pentru un grup de minim 10 persoane.

  • Traseu mediu: Are grad de dificultate mediu, durează aproximativ 1,5 ore şi este parcursă o distanţă de 8-10 kilometri, iar sania este trasă de 8-10 câini.

Preţ: Adulţi:100 de euro/persoană până în 95 de kilograme, mai mult de 95 de kilograme preţul este de 130 de euro.

! Acest traseu se organizează pentru un grup de minim 2 persoane.

  • Traseu Lung: Are grad de dificultate greu, durează întreaga zi şi conţine şi o masă servită.

Preţ: 300 de euro/persoană până în 95 de kilograme. Pentru persoanele peste 95 de kilograme, acest serviciu este indisponibil.

! Acest traseu se organizează pentru un grup de minim 2 persoane.

Indiferent de tipul de traseu ales, veţi fi întâmpinaţi cu brioşe, palincă şi vin fiert.

Preţurile sunt orientative, ele se pot modifica în timp, pentru a primi oferta personalizată, contactaţi Husky Tour Harghita.

Excursie de o zi

Noi am plecat cu o agenţie de turism la ora 6:00 dimineaţa. Am parcurs cei aproximativ 300 de kilometri până la Harghita-Băi în 6 ore, la ora 12:00 câinii au fost înhămaţi. În autocar am fost aproximativ 40 de persoane, în aproximativ 2 ore plimbarea cu sania s-a terminat pentru toată lumea, deoarece am optat pentru traseul uşor. Ne-a rămas timp pentru a lua masa şi pentru a face o mică plimbare prin staţiune. La ora 16:00 am plecat din Harghita-Băi, drumul a fost mai liber la întoarcere aşa că la 21:30 eram înapoi acasă, în Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *