Modificări necesare
ianuarie 9, 2021
Nu te mai vreau
ianuarie 17, 2021

Ninge peste Bucureşti

Oraşul trist se îmbracă în haine de gală, nu am crezut că va mai primi o astfel de bucurie divină în acest an. Parcă nu o merită. E încărcat de energii negative, de oameni frustraţi şi grăbiţi. Nu ştiu dacă mai există vreun alt oraş de care fuge şi timpul, natura şi chiar gândul. Eu nu mă visez niciodată în Bucureşti, deşi, cu greu cred că mă pot acomoda în alt loc.

Până de curând voiam să mă mut la munte, undeva unde să mă bucur de cele patru anotimpuri aşa cum le-a lăsat Dumnezeu, în toată splendoarea lor, dar… Dar de când am scris Între continente, parcă m-am îndrăgostit de Corfu, sau de Grecia în general. Aşa am început să visez că locuiesc într-un oraş banal, cu plajă, că lucrez pe plajă, că în timpul liber mă bălăcesc în apele cristaline ale Mediteranei.

Cu acest vis, cu aceste dorinţe aş fi fericită şi mulţumită ocupând un post de vânzătoare în bazar sau chelnăriţă pe plajă. Poate că aş vinde gablonţuri şi suveniruri handmade lucrate chiar de mine în anotimpul rece, când marea nu se bucură de foarte mulţi turişti.

Eu, personal chiar cred că este romantic să mergi iarna la mare. Pe langă spectacolul naturii, te poţi relaxa vizitând diverse obiective turistice

pe care le eviţi în anotimpul cald pentru că preferi să stai pe plajă. Voi ştiţi câte Mănăstiri fabuloase ascunde litoralul românesc? Câte locuri minunate poţi descoperi dacă te abaţi câţiva kilometri de plajă?

Am avut ocazia de a descoperi astfel de locuri într-o vacanţă prelungită de 1 Decembrie şi chiar m-am bucurat cu sufletul pentru alegerea făcută. Dacă ţi-am stârnit interesul înşir câteva:

Peştera Sfântului Andrei, Peştera Sfântului Ioan Casian (care vă încântă privirile cu un peisaj superb), Mănăstirea Lipniţa, Mănăstirea Dervent, Mănăstirea Strunga, Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou şi Dionisie cel Mic, şi mă opresc aici fără a menţiona comoara ce o ascunde oraşul Constanţa. Aşa cum în ţara noastră există asemenea minunăţii, vă daţi seama câte puteţi descoperi în Grecia sau Turcia?

Da, am deviat mult de la subiect: în oraşul trist şi prăfuit, poluat şi fără suflet, ninge.

Zăpada nu a reuşit să formeze un strat, deşi se chinuie de câteva zile. Temperaturile sunt haotice, jos întâlnim mai multă mocirlă decât fericire. fericirea o găseşti la orice tonomat care dă o cafea caldă, dar păcat că nu te poţi bucura de ea pentru că porţi mască.

E trist! Mai trist ca niciodată

E prima dată când nu mă bucur… de fapt, nu am mai găsit motive de bucurie de aproape 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *