Sinopsis

“Între continente” de Nicoleta-Cristina Păun
„Între continente” este un roman modern de dragoste în care este ilustrată povestea de dragoste dintre Cristina, o tânără absolventă de facultate şi Omer, designer de bijuterii de origine turcă.
Cristina porneşte într-o aventură alături de cea mai bună prietenă a sa, Ana. Îşi doreşte să fugă de fantomele fostelor iubiri şi de stresul provocat de examenul de licenţă, undeva departe. Alege întâmplător Insula Corfu, din Grecia, mai târziu eroina noastră află că alegerea nu a fost una întâmplătoare, ci că prietena sa a trădat-o. Ana era pasionată de cultura islamică şi de Turcia, vede în propunerea Cristinei de a pleca în Grecia, ocazia perfectă pentru a-l cunoaşte pe cel cu care conversa pe internet şi de care se simţea atrasă. El era în Corfu într-o călătorie de afaceri, iar Ana îi face o surpriză, apărând acolo unde nu se aştepta, pe un teritorul nul, în Grecia. Fetele au parte de o vacanţă presărată cu multe incertituni, sentimente şi diferite urmări. După 2 săptămâni revin în ţară schimbate, cu alte sentimente, drumul lor fiind unul iniţiatic.

Aventura nu se sfârşeşte aici, în condiţii suspecte apare oportunitatea de a vizita Turcia, partea asiatică a oraşului Istanbul, regiunea Tuzla. Cristina află cu prilejul acestei călătorii câte puţin din cultura islamică, este şocată, dar se străduieşte să facă faţă din dragoste pentru un el... Acesta reprezintă începutul ezitărilor, frământărilor şi al agitaţiei care se instaurează treptat în sufletul Cristinei, reuşind să pună stăpânire pe el. Cristina nu mai are niciun moment de linişte şi rămâne captivă între cele două continente: „ Era ca şi cum fericirea mea nu era aici, dar nici acolo, fericirea mea era între continente, undeva la mijloc, şi îmi doream tare mult să o caut şi să o găsesc”.
iulie 23, 2020

Fragment 2

„În acel moment mi-a arătat cel mai frumos zâmbet pe care îl văzusem vreodată. Era bronzat, brunet, cu puţină barbă, iar dinţii îi păreau de un […]