Cu ceai şi cafea, când plouă
iulie 13, 2020
Fragment 2
iulie 23, 2020

E ziua mea!

Era trecut de miezul nopţii şi eu ţopăiam „E ziua mea! E ziua mea!”. Soţul meu se uită puţin buimac pentru că nu prea înţelegea motivul acestei bucurii nocturne. E ziua mea şi voi schimba prefixul! Şi chiar dacă nu schimbam prefixul, tot mă bucuram din simplu motiv că este ziua mea!

Acum sunt pregătită să răspund la întrebări de genul: Cum e viaţa la 30 de ani? Păi, de ce ar fi diferită? E la fel de frumoasă ca şi până acum. E aşa cum o creezi, cum o pictezi, cum o creionezi, cum o cânţi. E aşa cum ştii să te bucuri de ceea ce îţi oferă. Ce contează un an în plus sau un an în minus, când tu rămâi acelaşi şi sufletul tău este la fel? Nu se schimbă nimic, se acumulează doar mai multă experienţă de viaţă. Nu îţi numeri anii, îţi numeri prietenii, cunoştinţele, persoanele dragi sufletului pe care le ai alături.

O altă întrebare tabuu, când e ziua ta, este „cum petreci ziua ta?”. Sunt oameni care plănuiesc din timp cum să îşi petreacă ziua şi sunt oameni care sunt nevoiţi să meargă la serviciu şi să îşi îndeplinească obligaţiile, chiar dacă este ziua lui. Petrecerea, dacă există, poate fi într-o altă zi. Am ales de fiecare dată ca de ziua mea să fiu înconjurată de oamenii dragi sufletului meu, de cei mai apropiaţi, de cei care ştiu că şi-ar dori să îmi fie alături în fiecare zi, nu doar de ziua mea.

Şi da, „voi avea o zi aşa cum îmi doresc” pentru că este ziua mea, dar dacă trebuie să spăl o farfurie şi nu îmi doresc, tot o voi spăla, chiar dacă este ziua mea.

Dacă tot este ziua mea, este şi ziua Cristinei din „Între continente”. Această zi o găsiţi menţionată în roman.

M-am născut în toiul verii, în luna lui cuptor, într-o zi ploioasă de luni. Fapt care m-a ajutat să mă regăsesc în versurile melodiei formaţiei Voltaj „O zi de luni”. Viaţa mea a fost până acum, o zi de luni setată pe mod repetat. Acest lucru m-a ajutat să devin o optimistă înnăscută, să văd mereu partea plină a paharului, chiar dacă în el se află foarte puţin”

Şi da, despre mine pot înşira mii de cuvinte, dar astăzi este ziua mea şi mă voi bucura de ea aşa cum consider eu că trebuie!

 

La mulţi ani mie! Happy 30!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *